Nye regler for reise med dyr

Fra og med 1. mai blir det nye regler for reising med hund og katt. Endringene får blant annet konsekvenser for deg som skal reise til og fra Sverige med hund. Husk å sette deg inn i de nye reglene i god tur før du drar på tur.

Etter 1.mai vil det bli samme regler for hunder som innføres til Norge fra Sverige, som det er for alle andre EU-land. Det blir krav om at hunden skal ID-merkes og ha eget pass. I tillegg endres reglene slik at du ikke selv kan gi hunden behandling mot revens dvergbendelorm. Nye regler krever at behandlingen gjøres av veterinær, og at den dokumenteres i dyrets pass. For katter blir det hverken krav om behandling, pass eller ID-merking for reiser til og fra Sverige.

Les full artikkel på Mattilsynets hjemmesider.

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.